Fidoucia

nieuws

07 06 2014

10 Kledingtips om slanker te lijken

1. Ton-sur-ton

Met een outfit in dezelfde kleur lijk je langer en slanker.
Wil je langere benen? Draag dan pumps in dezelfde kleur als je panty of broek. Met nude pumps bij blote bekom je hetzelfde effect

2. De juiste lingerie

Een goede Bh moet je borsten meer vorm geven en liften. Daardoor wordt je taille beter zichtbaar en lijk je een stuk slanker. Een goed passende, degelijke Bh is dus écht wel een must.

3. Slimme juwelen

Kies je accessoires slim uit. Een lange ketting in combinatie met een V-hals creëert bijvoorbeeld een verticale lijn die je bovenlichaam optisch langer en slanker maakt.
Heb je dunne polsen? Draag liever geen zware armbanden en ringen, maar kies voor fijne juweeltjes. Omgekeerd geldt precies hetzelfde.

4. Horizontaal vs verticaal

Een vuistregel die je altijd in je achterhoofd zou moeten houden: horizontale strepen verbreden en verticale versmallen. Dat geldt niet alleen voor de print van je kledij, maar ook voor ritsen, riemen, juwelen, de hoogte van je taille, de zoom van je blouse en broek, de hoogte van je laarzen,... Hoe minder horizontale lijnen er in je silhouet zitten, hoe langer en slanker je lijkt.

5. Strak, graag

Het klinkt wat tegenstrijdig, maar oversized jurken, blousjes en t-shirts doen je net dikker lijken dan je bent. Veel beter is om je troeven ten volle uit te spelen. Heb je vrouwelijke heupen? Draag dan gerust een pencilskirt. Volle borsten? Dan is een streepje decolleté zeker op z'n plaats. En een zandloperfiguur komt mooi uit in een aansluitende jurk.
 

6. Print vs effen

Effen kledij slank meer af dan prints. Je kunt er daarom op letten om zo weinig mogelijk prints te dragen aan je probleemzones. Wil je toch een jurkje met een print? Ga dan voor kleine vormen. Grote prints creëren immers meer volume dan kleine.

7. Stoffen kiezen

Stoffen als wol, zijde, katoen en denim passen zich aan je lichaam aan en maken je niet dikker dan je bent. Let wel op met laagjes, wat dat kan wél extra volume creëren. Let ook op met blinkende stoffen.

8. Kleur bekennen

Het is een klassieker, maar donkere kleuren slanken écht af. Op de plekken waar je slanker wil lijken, draag je dus best zwart, blauw, grijs of bruin.

9. Hooggehakt

Nog een klassieker van formaat: hoge hakken! Ze maken je benen langer, je houding eleganter én je stapt er meteen een stuk vrouwelijker door. Geen fan van naaldhakken? Kies dan voor een sleehak.

10. Slank kapsel

Draag je haar in een hoge staart of knot, maar maak hem niet te strak. Zeker in combinatie met lange, opvallende oorbellen lijkt je gezicht zo een stuk slanker.