Fidoucia

nieuws

01 12 2011

In 6 stappen naar de perfecte behamaat

Wist je dat slechts 30% van de vrouwen draagt een beha in de juiste maat.  Kom in 6 stappen tot jouw perfecte behamaat!

1. Trek de beha aan

Buig voorover en schud je schouders zacht heen en weer zodat je borsten als twee druppels in je beha vallen. Kom recht en maak de sluiting vast. Zorg ervoor dat het rugpand perfect horizontaal om je lichaam zit.

2. Check het rugpand

Het rugpand is het belangrijkste onderdeel van de beha, omdat het cruciaal is voor de nodige steun.
De juiste omtrekmaat zorgt er immers voor dat het rugpand goed aansluit op het lichaam, zodat de borsten gelift worden.

3. Pas de schouderbandjes aan

Weinig vrouwen hebben 2 identieke borsten. Daarom pas je de bandjes het best afzonderlijk aan. Zo krijgt elke borst de nodige steun en wordt je boezem symmetrisch.
Check of ze niet over de schouders schuiven, en verstel tot ze perfect zitten. Extra aanspannen voor een betere lifting heeft geen zin: schouderbandjes zorgen voor maar 10 % van de steun!

4. Kijk het middenvoorstukje na

Het stukje stof dat de twee cups van je beha verbindt, moet op het borstbeen rusten en mooi aansluiten. Als het zweeft tussen je borsten, is de maat niet juist.

5. De beugels controleren

Terwijl je de beha aantrekt en sluit, moeten de beugels zich een beetje openen zodat ze zich mooi rond je borsten plaatsen. Voel je de beugels prikken in het stukje huid onder de oksel? Dan is de beha te groot. Prikken ze in het borstweefsel? Dan is hij te klein.

6. De cuplijn volgen

Ga na of de rand van de bovencup niet insnijdt of gaapt, en of er een mooie overgang is van cup naar borst. Uitpuilen is not done!  

In 6 stappen naar de perfecte behamaat