Fidoucia

nieuws

30 11 2013

Rode lingerie = een gelukkig (liefdes)leven!

Elke vrouw heeft er eentje in haar kast. En heb je er nog geen, dan schaf je je er maar beter snel een aan. Een rode bh. Of beter nog: een knalrood lingeriesetje. Want rood is de kleur waarin lingerie zich van haar beste kant toont, en draag je rode lingerie, dan mag je zeker zijn van een gelukkig (liefdes)leven.


Rode lingerie brengt geluk

In het westen en in China is rood een typische feestkleur, die je vooral ziet in de periode rond kerstmis en Nieuwjaar. Dat heeft te maken met de symbolische waarde van de kleur: rood dragen bij de start van het nieuwe jaar zou geluk brengen. In Zuid-Europese landen zoals Italië en Spanje is een rode bh of een rood slipje dragen op oudejaarsavond daarom een must. En in Latijns-Amerika geloven vrouwen dat hen een bloeiend liefdesleven te wachten staat als ze rode lingerie dragen bij de overgang van oud naar nieuw. Het proberen waard, vinden wij!
 

Iedereen houdt van rood

Volgens psychologen hebben kleuren een invloed op hoe we denken en reageren. Andrew Elliot en Daniela Niesta onderzochten bijvoorbeeld het effect van de kleur rood bij mensen met verschillende culturele achtergronden. En wat bleek? Mannen vonden vrouwen in het rood aantrekkelijker, en vrouwen voelde zich meer aangetrokken tot mannen die een rood hemd droegen of voor een rode achtergrond poseerden. Kortom: iedereen houdt van rood.


Sexy rood in Hollywood

Overal ter wereld is rood de kleur van liefde en passie. Bij ons zijn die twee onlosmakelijk verbonden met seksualiteit, en is rood ook de kleur van verleiding. Rode lippen of schoenen, een dieprode jurk of vurig rode lingerie: het zijn stuk voor stuk symbolen van sensualiteit. De mooiste voorbeelden daarvan vind je trouwens in Hollywood. Denk maar aan de rode jurk van Julia Roberts in Pretty Woman, of de naakte Mena Suvari op het bed met rode rozenblaadjes in American Beauty.

Rode lingerie = een gelukkig (liefdes)leven!