Fidoucia

nieuws

27 04 2014

Tips om je badkleding mooi te houden

Je wilt je bikini of badpak natuurlijk graag lang mooi houden. Maar soms vervagen de kleuren al snel en vertoont je badkleding slijtplekken. Hieronder lees je een aantal tips waarmee je je badpak of bikini zo lang mogelijk mooi kunt houden.

Zonnebrandcreme
Pas op met zonnebrandcreme. Sommige stoffen en afbeeldingen kunnen verkleuren wanneer ze in aanraking komen met zonnebrandcreme. Het is het handigste om je een half uur voordat je de zon ingaat in te smeren. Na een half uur is de creme ingetrokken en kun je je badpak of bikini weer aantrekken.

Chloor
Door te zwemmen in chloorhoudende zwembaden kan je badkleding snel verkleuren, helemaal wanneer de zon er ook nog eens op schijnt.

Wassen van je badkleding
Spoel je badpak of bikini na het zwemmen zo snel mogelijk uit. Hiermee verwijder je alvast het meeste chloor en zout. Was je badpak met de hand uit in koud water met een fijnwasmiddel dat wij speciaal voor jullie verkopen in handige 100 ml flesjes. Je badkleding kan meestal wel in de wasmachine (let op het etiket!), maar kies dan voor een fijnwasprogramma en gebruik 2 dopjes van ons fijnwasmiddel. Was je badkleding in geen geval met een gewone machine bonte was mee.

Drogen van je badpak of bikini
Wring je badkleding niet uit, maar hang het op een plaats waar het rustig uit kan druppen. Dat duurt echt niet zo lang. Wanneer dit buiten niet kan dan kun je het over de doucherail hangen of aan een rekje boven het bad.

Tips om je badkleding mooi te houden